APRIL24 - 10% korting April / Gratis verzending boven €65

GLAD LEER BESCHILDEREN

 

Leerverf 
Voor het beschilderen van echt glad leer kun je gebruik maken van Angelus leerverf of Tarrago verf. Deze verf is flexibel en speciaal gemaakt voor het beschilderen van glad lederen oppervlakken zoals die van jassen, tassen, schoenen en meubels. Door de flexibiliteit van de verf is het zweer geschikt voor bewegende oppervlakken zoals die van schoenen. De verf is watervast en goed te mengen in combinatie met andere kleuren leerverf.

 Speciale leerverf
Wil je echt iets speciaals maken van je customize project? Er bestaan verschillende soorten speciale leerverf waarmee je iets extra’s kunt toevoegen aan je geverfde item.
– Glow in the dark leerverf
– Glitter leerverf
– Neon leerverf
– Metallic leerverf
– Parelmoer leerverf

 

 Indringverf op alcoholbasis

Angelus Indringverf voor leer permanente indringverf die niet breekt en niet afwasbaar is. Het kan gebruikt worden voor o.a. glad leer, hout en steen. De indringverf is geweldig voor het herkleuren van schoenen, riemen, gitaren, zadels, hout, tassen etc. Deze verf kun je niet gebruiken voor het lichter maken van leer. Enkel voor het kleuren of bijwerken ervan.

Wat is het verschil tussen Angelus en Tarrago?

Tarrago is hoge kwaliteit verf die geschikt is voor leer, kunstleer en canvas. Tarrago kleuren zijn van zichzelf helder en mat. Het voordeel van Tarrago is dat het sneller droogt, sneller dekt en ook geschikt is voor kunstleer en canvas. Angelus leerverf is een hoge kwaliteit verf die speciaal gemaakt is voor glad lederen oppervlakken van bijvoorbeeld schoenen, meubels, tassen en jassen. Het grootste voordeel is dat van dit merk meer dan +100 kleuren beschikbaar (zie kleurenkaart) zijn en andere aanverwante producten.

 


 

Hoe zie ik of iets gemaakt is van echt leer? 
Vaak staat er op het product een sticker dat aangeeft of het echt leer is of niet:

Echt leer
Gecoat Leer
 Synthetisch materiaal

Bij gecoat leer heeft het leer al een extra beschermlaagje waardoor de verf niet in de poriën kan trekken, dit kan er voor zorgen dat de verf minder lang blijf zitten. Synthetisch leer is nep leer, de verf kan hier niet intrekken en gaat er daardoor gemakkelijker af.

 


 

Voor- en nabehandeling
Naast leerverf heb je voor het beschilderen van glad leer ook een voor- en nabehandeling nodig, zodat je geverfde item lang mooi blijft. Vanuit de fabriek worden er bij veel producten, zoals schoenen tassen, een extra laag het product heen gespoten. Deze laag moet er voorzichtig afgehaald worden voor dat je begint met verven, zodat de verf beter in het leer kan trekken. Voor het voorbehandelen maak je gebruik van Angelus Preparer & Deglazer of Sneakers ER. Dit breng je aan op een doekje of wattenbol en vervolgens wrijf je zachtjes over de plekken die gereinigd moeten worden. Wrijf niet te hard, dit kan het leer beschadigen. Test voor het aanbrengen op een niet zichtbare plek.

 

Voor je gaat beginnen met het nabehandelen is het belangrijk dat de verf goed heeft kunnen drogen. Als de verf goed droog is kun je aan de slag met de Angelus Finisher of Tarrago Finisher.  Deze zorgt er voor dat de leerverf beter beschermt is. Smeer de Finisher goed uit met een kwast of microvezeldoekje en probeer er hierbij voor te zorgen dat er geen strepen achterblijven. Laat het hierna goed drogen.

 

→ terug naar materiaalsoorten overzicht

Gevonden!

Je hebt één van de sneakers gevonden! Vul je gegevens in een maak kans op mooie prijzen!