JUNI24- 10% korting Juni / Gratis verzending boven €65

Wil je synthetisch leer verven? Dit is wat je moet weten voor je begint

 

Het belangrijkste verschil tussen leer en synthetisch leer is dat bij synthetisch leer de verf meestal niet in het materiaal kan trekken maar er op blijft liggen. Hierdoor is geverfd synthetisch leer wat kwetsbaarder op buigende oppervlakken en ontstaat er sneller kras en schaafschade.

 

Voorbeeld: Nike Air Force 1

Veel standaard Nike Air Force 1’s zijn gemaakt van stug synthetisch leer. Hier kan de verf niet intrekken. Dit is niet per definitie een probleem maar bepaalde delen van deze schoen zijn wel extra kwetsbaar en daar kun je rekening mee houden voor je begint.

De Toe Box van de Nike Air Force 1 is het meest kwetsbare deel omdat dit deel van de schoen het meest buigt bij het lopen. Hierdoor kunnen er naar verloop van tijd scheurtjes ontstaan in het geverfde oppervlak. Om dit tegen te gaan of minder zichtbaar te maken kun je:

– Een kleur kiezen die niet al te veel afwijkt de ondergrond
– Niet het gehele vlak kleuren maar patronen maken op de oorspronkelijke kleur
– Dit deel van de schoen laten zoals deze is

 

Voor het verven van synthetisch leer kan zowel Angelus als Tarrago worden gebruikt. Tarrago is voor synthetisch leer een betere optie. Het dekt beter en is beter beschermd tegen krassen en schavingen. Het nadeel is dat Tarrago minder kleuren heeft en het duurder is in vergelijking met Angelus. Wel zijn alle kleuren onderling (van hetzelfde merk) goed met elkaar te mengen waardoor je met een aantal basis kleuren heel veel kleuren zelf kunt mengen.

 


 

Hoe zie ik of iets gemaakt is van synthetisch leer? 
Vaak staat er op het product een sticker dat aangeeft of het echt leer is of niet:

 

  Echt leer
 Gecoat Leer
  Synthetisch materiaal

Bij gecoat leer heeft het leer al een extra beschermlaagje waardoor de verf niet in de porien kan trekken, dit kan er voor zorgen dat de verf minder lang blijf zitten.

 



Speciale leerverf
Wil je echt iets speciaals maken van je customize project? Er bestaan verschillende soorten speciale leerverf waarmee je iets extra’s kunt toevoegen aan je geverfde item.
– Glow in the dark leerverf
– Glitter leerverf
– Neon leerverf
– Metallic leerverf
– Parelmoer leerverf

 


 

Voor- en nabehandeling
Om er voor te zorgen dat de verf beter hecht kun je gebruik maken van Angelus Preparer & Deglazer of Sneakers ER. Dit ontvet het oppervlak en kan eventuele fabriekslagen verwijderen. Dit breng je aan op een doekje of wattenbol en vervolgens wrijf je zachtjes over de plekken die gereinigd moeten worden. Wrijf niet te hard, dit kan het synthetische leer beschadigen. Test voor het aanbrengen op een niet zichtbare plek.

Een nabehandeling is bij synthetisch leer niet altijd noodzakelijk. Een water- en vuilwerende spray kan al voldoende zijn. Echter kun je synthetisch lederen schoenen wel een extra bescherming geven tegen krassen en schavingen door het gebruik van bijvoorbeeld Krylon Matte Finish.

 

 

→ terug naar materiaalsoorten overzicht

Gevonden!

Je hebt één van de sneakers gevonden! Vul je gegevens in een maak kans op mooie prijzen!